logo

Hírek

2023-07-02

Új könyv a Palgrave Macmillan kiadónál: The Social Democratic Parties in the Visegrád Countries

A Bíró-Nagy András és Ania Skrzypek által szerkesztett, és a Palgrave Macmillan kiadónál megjelent könyv Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia szociáldemokrata pártjainak három évtizedét vizsgálja.
Új könyv a Palgrave Macmillan kiadónál: The Social Democratic Parties in the Visegrád Countries

Ez a könyv a visegrádi országok balközép pártjainak felemelkedését, bukását és a megmaradásért folytatott küzdelmét vizsgálja, illetve a régió képviseleti demokráciái sebezhetőségének gyökereit mutatja be. A kötethez az előszót Andor László, a FEPS főtitkára, korábbi uniós biztos írta. 

A könyvet itt vásárolhatja meg, az előzetest pedig itt elolvashatja.

Ajánlók: 

“This path-breaking volume examines the transformation of social democracy in the four countries of Visegrád. Rich in detail and cogently argued, the work is a major contribution to debates about the changing nature of social democracy across Europe, and will be required reading for scholars and students alike” 

Patrick Diamond, Professor, Queen Mary, University of London      

“A group of renowned NGO experts from progressive think-tanks have authored a must-read primer for everyone interested in the challenges of contemporary politics in Europe. From progressivism to illiberalism, the book delivers a particularly insightful glimpse at the political currents of Central Europe. An important contribution to the debate on the future of social democracy in Europe” 

Aleksander Kwaśniewski, President of Poland (1995-2005)

“This volume is an essential contribution to the European debate about the state and future of social democracy in Central and Eastern Europe. Being completed with academic precision and an excellent understanding of the socio-economic reality of the country-cases studies, the book is a long-awaited, absolute must-read“

Biljana Borzan, Vice-President of the S&D Group in the European Parliament and MEP

A könyvet itt vásárolhatja meg, az előzetest pedig itt elolvashatja.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!