logo

Hírek

2023-05-03

Van igény a zöld átállásra Magyarországon?

Zöld kutatásainkról adott interjúkat Szászi Áron, intézetünk politikai elemzője a Klubrádiónak, a Spirit FM-nek és az Új Egyenlőségnek.
Van igény a zöld átállásra Magyarországon?

Több hosszabb interjú is készült a Policy Solutions politikai elemzőjével, Szászi Áronnal a "Zöld kommunikáció Magyarországon" című kutatásunkról. Az interjúkból kiderült, hogy hatékonynak bizonyult a légszennyezettség és különösen a műanyagszennyezés témájában az ártalmak hangsúlyozása, amiből arra lehet következtetni (összhangban a Policy Solutions korábbi közvélemény-kutatásaival), hogy elsősorban a szmog és a mikroműanyagok egészségügyi kockázataitól félnek a magyarok. Sokan belátták a szennyező nagyvállalatok felelősségét is, viszont gyakran felmerült, hogy nem feltétlenül a gazdasági szereplőké, hanem a politikai döntéshozóké a fő felelősség.

Az interjúkat az alábbi linkeken lehet meghallgatni: 

Klubrádió - Reggeli Személy: Van igény a zöld átállásra? 

Spirit FM - Aktuál

Új Egyenlőség: Zöld politikák az energiaválságban: hogyan kommunikáljunk a környezetvédelemről?



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!