logo

Hírek

2023-10-16

15 év, 15 barát: Pogátsa Zoltán

"A Policy Solutions nélkül nem tudnánk a legfontosabb empirikus kérdéseket a magyar politikáról."
15 év, 15 barát: Pogátsa Zoltán

15 éves lett a Policy Solutions. E születésnap alkalmából felkértük barátainkat, fontos partnereinket, hogy írjanak egy rövid üzenetet arról, hogy miként látják a Policy Solutions munkáját. Pogátsa Zoltán (POGI Podcast & Blog) kimagaslóan sokat tesz azért, hogy a magyar közélet az igazán fontos kérdésekről is szóljon: fenntarthatóságról, szolidaritásról, társadalmi mobilitásról, minőségi közszolgáltatásokról, jól működő jóléti államról. Köszönjük a kiváló együttműködést, mely már sok éve a legváltozatosabb formákban valósul meg: kutatásban, oktatásban, konferenciákban, magazin készítésében, podcastokban.

"A Policy Solutions nélkül nem tudnánk a legfontosabb empirikus kérdéseket a magyar politikáról. Nem tudnánk azt, hogy a magyarok túlnyomórészt baloldaliak, nem tudnánk azt, hogy milyen álmai vannak a magyaroknak, mire vágynak. Nem tudnánk azt, hogy valójában nem Putyin Oroszországára vágynak, hanem igenis nyugat-európai jóléti rendszereket akarnak. Nem tudnánk semmit arról, hogy milyen világképe van a magyaroknak, és még számtalan más példát lehetne hozni arra, hogy a Policy Solutions nélkül gyakorlatilag alig lenne empirikus tudásunk a magyar politikáról."

Pogátsa Zoltán

Főszerkesztő, Új Egyenlőség



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!