logo

Hírek

2023-11-27

A magyarokat a megélhetés érdekli, nem Putyin és az LMBTQ

Interjú a HVG-n intézetünk igazgatójával, Bíró-Nagy Andrással a Magyarország 2023-as problématérképét bemutató "Mit kíván a magyar nemzet?" című kutatásunkról.
A magyarokat a megélhetés érdekli, nem Putyin és az LMBTQ

A HVG közéleti podcastjában Bíró-Nagy András, a problématérképet elkészítő Policy Solutions igazgatója volt Nagy Iván László vendége, akik annak jártak utána, hogyan vált a megélhetés az elsőszámú kérdéssé Magyarországon és milyen társadalmi problémákat húz alá; melyek azok a témák, amelyekről nem esik szó, mégis relevánsak, és melyek azok, amelyekről állandóan beszélünk, valójában mégsem fontosak; milyen ellenzéki stratégia tűnik logikusnak mindezek ismeretében és milyen értékközösséget alkotnak a Mi Hazánk-szavazók.

A beszélgetést itt lehet meghallgatni. Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!