logo

Hírek

2024-06-24

Konferencia: A világ magyar szemmel - Külpolitikai attitűdök Magyarországon 2024-ben

A Policy Solutions „A világ magyar szemmel: Külpolitikai attitűdök Magyarországon 2024-ben” c. új kiadványának bemutatója 2024. július 5-én.
Konferencia: A világ magyar szemmel - Külpolitikai attitűdök Magyarországon 2024-ben

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions „A világ magyar szemmel: Külpolitikai attitűdök Magyarországon 2024-ben” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült.

Az átfogó külpolitikai attitűdkutatás feltárja, hogy 2024-ben miként néz ki a világ a magyar közvélemény szemében. E tanulmány célja bemutatni, hogy miként látja a magyar társadalom az ország helyét a világban, és hogyan vélekedik kulcsfontosságú nemzetközi ügyekről, konfliktusokról és szereplőkről. A kiadvány bemutatja, hogy a magyarok szerint milyen céloknak kellene meghatározni az ország külpolitikáját, valamint hogy melyik országokkal kellene Magyarországnak szorosan együttműködnie. Vizsgálja a világ vezető politikusainak és közéleti szereplőinek magyarországi ismertségét és népszerűségét, valamint részletesen elemzi az USA és Kína megítélését. A kutatás kiemelt figyelmet szentel az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos attitűdök feltérképezésére. A magyar NATO-tagság 25. évfordulója alkalmából külön fejezetben mutatjuk be, hogy miként ítéli meg a magyar társadalom hazánk helyét e védelmi szövetségben.

Az új tanulmány bemutatását követő panelbeszélgetésben neves külpolitikai szakértők segítségével értelmezzük az eredményeket. 

A rendezvény időpontja: 2024. július 5. (péntek), 10:00-11:45

Helyszín: Aranytíz Kultúrház (1051 Budapest, Arany János utca 10.)

Regisztráció: https://forms.gle/UgeAA7PfSnkNtCuFA

Program:

10:00–10:10 – Megnyitó

Molnár János, Friedrich-Ebert-Stiftung

10:10–10:30 – A “világ magyar szemmel” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

10:30–11:45 – Panelbeszélgetés: A magyar társadalom percepciója a világról és a valóság

Lakatos Júlia, nemzetközi igazgató, Méltányosság Politikaelemző Központ 

Matura Tamás, Kína-szakértő, Corvinus Egyetem

Sz. Bíró Zoltán, Oroszország-szakértő, Corvinus Egyetem

A rendezvény moderátora: Bombera KrisztinaVissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!