logo

Hírek

2014-09-19

Konferencia a kisebbségek integrációjáról

2014. július 23-án, Budapesten került megrendezésre a prágai közpolitikai kutatóintézet, az European Values Think Tank és a Policy Solutions által közösen szervezett rendezvény a kisebbségek integrációjáról.
Konferencia a kisebbségek integrációjáról

2014. július 23-án, Budapesten került megrendezésre a prágai közpolitikai kutatóintézet, az European Values Think Tank és a Policy Solutions által közösen szervezett rendezvény a kisebbségek integrációjáról. A kerekasztal-beszélgetésen a résztvevők megvitatták a több állomásos projekt keretében megfogalmazott ajánlásokat arról, hogy hogyan kommunikálják a politikusok a kisebbségek integrációját. A vita résztvevői Ágh Attila (Budapesti Corvinus Egyetem), Sík Endre (ELTE / TÁRKI), Bartha Attila (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont / CEU Közpolitikai Tanulmányok Központja), Szalai Júlia (CEU Politikatudományi Tanszék), Dobos Balázs (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont), Pető Andrea (CEU Társadalmi Nemek Tanszék), Róna Dániel (Budapesti Corvinus Egyetem) és Sara Svensson (CEU Közpolitikai Tanszék) voltak.

A nyilvános vitán Szalai Júlia és Ágh Péter mellett Kóczé Angéla, a Magyar Tudományos Akadémia és a Wake Forest University kutatója ismertette álláspontját a kérdésben. A vita során bemutatásra kerültek a nemzetközi projekt kutatási eredményei is.
 



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!