logo

Hírek

2014-09-02

Gyakornoki programot hirdet a Policy Solutions

A Policy Solutions 2014 őszén folytatja gyakornoki programját fiatal politológusok, politológus-hallgatók és a politika iránt érdeklődő fiatalok számára, akik részt vehetnek intézetünk aktuális projektjeiben, így a szavazói attitűd- és életmódkutatással, a demokráciakutatással, valamint az európai közvélemény kutatásával foglalkozó vizsgálatokban.
Gyakornoki programot hirdet a Policy Solutions

A Policy Solutions politikai elemző intézet 2014 őszén folytatja gyakornoki programját fiatal politológusok, politológus-hallgatók és a politika iránt érdeklődő fiatalok számára.

A gyakornokok három hónapon keresztül heti 20 órában kapcsolódnak be az elemző intézet munkájába, és nyerhetnek betekintést a magyar és európai uniós pártpolitika és közpolitika működésébe. A gyakornoki időszak alatt részt vehetnek intézetünk aktuális projektjeiben, így a szavazói attitűd- és életmódkutatással, a demokráciakutatással, valamint az európai közvélemény kutatásával foglalkozó vizsgálatokban.

A Policy Solutions gyakornoki programjában változatos feladatokban próbálhatja ki magát a sikeres jelentkező: politikai elemzés, médiaelemzés, adatgyűjtés, háttéranyag-írás, kreatív feladatok. A pontos munkakört és a munkaidő beosztását a jelentkező érdeklődésének és más elfoglaltságainak – például egyetemi órarendjének – teljes figyelembevételével alakítjuk ki.

A gyakornoki programban való részvételhez elvárás a magyar politikai rendszer és a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet alapos ismerete, a jó elemzői és fogalmazási készség. Emellett a jelentkezés alapvető feltétele a jó angol nyelvtudás. Kommunikációs, politikai kommunikációs tapasztalat előnyt jelent.

Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és egy 2-3 oldalas, valamely magyar közpolitikai vagy pártpolitikai témáról szóló elemzéssel lehet a karrier@policysolutions.hu címen.

A jelentkezés határideje: 2014. október 1. (szerda).

A legjobb pályázókkal szóbeli elbeszélgetést tartunk, a közös munka pedig várhatóan október közepén indul.
 



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!