logo

Európai agytrösztök műhelybeszélgetése az EU-n belüli egyenlőtlenségekről

A tavaly ősszel megrendezett, a baloldal helyzetéről szóló sikeres nemzetközi agytröszt találkozó folytatásaként a Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions újabb rendezvényt szervezett az Európai Unión belüli egyenlőtlenségek témájában, amelyre 20

Időpont 2015-06-10 10:00


Helyszín Budapest


A tavaly ősszel megrendezett, a baloldal helyzetéről szóló sikeres nemzetközi agytröszt találkozó folytatásaként a Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions újabb rendezvényt szervezett az Európai Unión belüli egyenlőtlenségek témájában, amelyre 2015 június 10-11-e között került sor Budapesten.

A legutóbbi találkozó tapasztalatai alapján az egyenlőtlenségek továbbra is meghatározó szerepet töltenek be az összes tagállami szintű vitában, így ez az a probléma, ahol a közös gondolkodásra, a legjobb gyakorlatok megosztására és a lehetséges megoldások megtalálására a legnagyobb szükség van. Ennek megfelelően, a találkozó célja az volt, hogy megtaláljuk, melyek a legnagyobb problémák az egyenlőtlenséget illetően Európában, majd ezt követően megvitassuk, hogy a progresszív politikai mozgalmak mit tehetnek az egyenlőtlenségek felszámolása és azok káros hatásai ellen. Mivel a baloldalnak ehhez jó szakpolitikákra és hatékony politizálásra van szüksége, ezért a téma szakpolitikai és politikai/politikai kommunikációs dimenzióit is megvitattuk a résztvevőkkel.

A Policy Solutions rendezvényére készült angol nyelvű tanulmányát letölthetik innen.
 

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!