logo

Nemzetközi konferencia: Illiberális demokráciák Európában

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2014. november 28-án (pénteken) megrendezésre kerülő „Illiberális demokráciák Európában” című nemzetközi konferenciára.

Időpont 2014-11-28 09:30


Helyszín Budapest, Teréz krt. 43.


Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2014. november 28-án (pénteken) megrendezésre kerülő „Illiberális demokráciák Európában” című nemzetközi konferenciára.

Az illiberális demokrácia kifejezést Fareed Zakaria amerikai politikai elemző és újságíró alkotta meg, aki a 90-es évek középen ezt a jelzőt a demokrácia látszatát fenntartó, de áldemokratikus, autoriter rendszerekre használta. Az elmúlt időszakban a demokrácia-ellenes tendenciák az EU-n kívül és belül is erősödtek és veszélyeztetik a közös európai értékeket, ezért a brüsszeli Foundation for European Progressive Values (FEPS) a Táncsics Alapítvány és a Policy Solutions egy konferenciát rendeznek Budapesten, amelynek keretében az illiberális rendszerek nemzetközileg elismert szakértői elemzik az aktuális fejleményeket. A konferencián az illiberális demokrácia terjedésének és kialakulásának okait, konszolidációjának eszközeit és módját, a társadalmi jólétére kifejtett hatásait, valamint a jelenség elleni fellépés lehetőségeit vitatják meg a neves előadók.

A konferencia időpontja: 2014. november 28. (péntek) 9:30-15:30
A konferencia helyszíne: Radisson Blu Béke Hotel, Budapest, Teréz krt. 43.

A rendezvény teljes programja letölthető itt. 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az info@policysolutions.hu email címen lehet.

A rendezvény angol nyelven, magyar szinkrontolmácsolással kerül megrendezésre.

Részvételére feltétlenül számítunk.

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!