logo

Hungarian Politics in 2014 - Könyvbemutató és panelbeszélgetés

A Policy Solutions évek óta prioritásának tekinti, hogy rendszeresen angol nyelven is elemezze a magyar politika főbb folyamatait. A Friedrich Ebert Alapítvánnyal közösen készített "Hungarian Politics in 2014" angol nyelvű politikai évkönyv, amely a bel-

Időpont 2015-01-23 10:00


Helyszín 1093 Budapest, Mátyás utca 8.


A Policy Solutions évek óta prioritásának tekinti, hogy rendszeresen angol nyelven is elemezze a magyar politika főbb folyamatait. A Friedrich Ebert Alapítvánnyal közösen most első alkalommal készítettünk egy teljes év tanulságait bemutató kiadványt. A "Hungarian Politics in 2014" angol nyelvű politikai évkönyv, amely a bel- és külpolitikai trendek mellett a gazdasági és társadalmi összefüggéseket is értékeli.

A kiadvány négy fő fejezetben mutatja be 2014 legfontosabb történéseit. Az első részben a három választást és azok főbb tanulságait elemezzük, különös tekintettel a Fidesz sikereinek magyarázataira és a magyar pártrendszerre gyakorolt hatásokra. A második fejezet az ellenzéki pártok helyzetét és lehetőségeit tekinti át. Ezt követően a magyar külpolitika irányait, az Orbán-kormány nemzetközi kapcsolatainak alakulását mutatjuk be, középpontban a keleti nyitással, illetve a magyar-amerikai és magyar-német viszonnyal. A könyv negyedik fejezete a magyar gazdaság és társadalom 2014-es helyzetét értékeli, és kitérünk a hazai média és a civil világ helyzetére is.     

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2015. január 23-án mutatta be a kiadványt a Budapest Music Centerben. A rendezvény programja itt olvasható. 

A "Hungarian Politics in 2014" c. angol nyelvű politikai évkönyv letölthető innen. 

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!