logo

Hírek

2020-10-07

A zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon

A Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest 2020. október 21-én tartja a „A zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon” c. közös kiadványának online bemutatóját.
A zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon

Kutatásunkból nemcsak Magyarország koronavírus-válság alatti problématérképéről kaphatunk képet, hanem arról is, hogy miként értékelik a magyarok a kormányzati klímapolitikát, milyen az emblematikus zöld és baloldali szakpolitikai javaslatok társadalmi megítélése, illetve, hogy mely ügyekben tartják hitelesebbnek a magyarok a kormányt, és melyekben az ellenzéket.

Az új kutatás bemutatását követően az online beszélgetésben résztvevő vendégeink azt vitatják meg, hogy milyen esélyei vannak a zöld baloldali politika érvényesülésének a koronavírus-válság idején és milyen szerepe lehet az igazságosságot és fenntarthatóságot képviselő gondolatoknak a 2022-es választásokon?

A rendezvény időpontja: 2020. október 21. (szerda), 16:00-17:00

Regisztráció: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_WZ5_S28eTrGMmgW9OgQgmA

 

Program:

16:00 – 16:05 – Megnyitó

Jörg Bergstermann, a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodájának társigazgatója

16:05 – 16:15 – “A zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

16:15 – 17:00 – Beszélgetés: Milyen esélyei vannak a zöld baloldali politikának a koronavírus-válság idején és a 2022-es választásokon?

Kunhalmi Ágnes, országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke

A rendezvény moderátora: Bombera Krisztina (ATV)



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!